Seda liini teenindava reisiparvlaeva Sea Symphony üks reisijatest Genadijs Kurkins ütles, et laeval olnud veokid olid halvasti kinnitatud ning tekitasid kahjustusi teistele autodekil olnud sõidukitele.

Vahejuhtum leidis aset jõulaupäevase reisi ajal Riiast Lübeckisse, mil merel oli torm.

Kurkins tegi pärast juhtunut esildise ning esitas laevaomanikule Latvijas Linijas Ltd kompensatsiooninõude tema Subaru sportautole tekitatud kahju eest.

Üks teine laevareisija otsustas kaevata laevakompanii kohtusse. Seda hagi toetab asjaolu, et laeva ohutussertifikaadi tähtaeg lõppes juba 20. oktoobril. Samuti selgus, et laeva oli sertifitseerinud Itaalia klassiühing RINA, mille litsentseeritud kaks laeva olid teinud hiljem ohutusnõuete puuduliku järgmise tõttu avarii.

Lübecki võimud arestisid 119-meetrise aluse pärast sadamasse jõudmist, et asja lähemalt uurida. Reisi ajal tekkinud kahjusid hinnatakse miljonile Saksa margale.

Laeval oli sel reisil 22 reisijat, 33 meeskonnaliiget, 3 sõiduautot, 3 veoautot ning 28 veokiplatvormi.

1975. aastal ehitatud Sea Symphony on registreeritud Küprosel. Riia-Lübecki liini hakkas ta teenindama mullu maikuus. Algselt oli see alus mõeldud sõitudeks Vahemerel.