Telgitagustes on juba paika pandud, et Riigi Kinnisvara AS-i (RKAS) nõukogu kinnitab järgmisel nädalal firma uueks juhatuse esimeheks Jaak Saarniidu.

Silikaat Grupi praeguse direktori Jaak Saarniidu võimalikust firma uueks juhatuse esimeheks saamisest kirjutas Päevaleht juba paar nädalat tagasi. Nüüd kinnitas seda RKAS-i nõukogu liige Janno Reiljan. “Jah, Saarniit on see inimene. Kokkulepped on olemas ja tema peaks ametisse saama,” ütles Reiljan. Tema sõnul on Saarniitu soovitanud ka rahandusminister Aivar Sõerd ning ta on vajalikud kokkulepped teinud ka RKAS-i nõukogu esimehe Kalev Kalloga.

Reiljan hindab

Saarniit on töötanud Pärnu linnapea ning Tallinna abilinnapeana, olnud EAS-i tehnoloogiaagentuuri nõukoja esimees ning suurettevõtjate assotsiatsiooni tegevjuht. Teda on kritiseeritud tema nõukogudeaegse parteitausta pärast, ent Reiljan hindab Saarniitu.

“Tal peaks kogemusi olema,” ütles Reiljan. “Suurettevõtjate assotsiatsiooni juhina on ta näidanud, et oskab vastandlike huvidega ettevõtjatega läbi saada,” lisas ta.

Saarniit peaks Reiljani hinnangul lahendama RKAS-i praeguse juhtkonna kogemuste puudumise probleemi. “Ükskõik kes on selle firma juht, see saab olema nagu noateral kõndimine – selles äris ristuvad suured huvid, konkursside kaotajad kaebavad.” Ilmselt saab Saarniidu esimeseks ülesandeks veel kahe juhatuse liikme leidmine oma meeskonda. Võimalik, et RKAS-i juhatus kinnitab järgmisel nädalal teisedki juhatuse liikmed ametisse. “Oleme sel aastal edukalt juhiküsimusi lahendanud ja lahendame edukalt ka Riigi Kinnisvara juhtimise küsimuse,” kommenteeris rahandusminister Sõerd.

Aprilli lõpust lahkuvad RKAS-i juhatusest erimeelsuste tõttu nõukoguga kolm liiget viiest – juhatuse esimees Tiit Ottis ning liikmed Roman Kolossov ja Heiki Puusaar.