Summa koosneb 386 miljonist, mille Sylvesteri suuraktsionärid eesotsas firma asutaja Matti Polliga riigile 2007. aastal maksid, ja umbes 181 miljonist intressidest ja õigusabi kuludest.

„Maksuamet ei osanud riske hinnata," ütleb Sylvesteri endisi aktsionäre esindanud advokaat Marti Hääl. Hääle sõnul ei ole iseenesest probleem, et riik ja ettevõtja hindavad asju erinevalt, probleemi pole ka selles, et erinevaid seisukohti minnakse vaidlema kohtusse, küll aga on halb, et maksuamet ei mõelnud ette, mis saab siis, kui nad peaksid kohtuprotsessi kaotama.

Hääl lisab, et riik oleks vaidluse tekkides käitunud targemalt, kui oleks jätnud raha alguses ära võtmata ja kaasuse seejärel selgeks protsessinud. Tegelikult 2005. aastal selline konsensus saavutatigi. Lõpuks aga käituti ikkagi vastupidi: kõigepealt võeti raha ära ja siis mindi kohtusse. Lõppkokkuvõttes läks vale protsessitaktika maksumaksjale maksma 181 miljonit krooni.

Tõsi, näpuga järge ajades on kaotus ilmselt mõnevõrra väiksem. Raha, mille maksuamet kaks aastat tagasi Sylvesteri eks­omanikelt ära võttis, ei vedelenud vahepeal niisama nurgas, vaid tootis mõningast tulu - riigikassa tegeleb riigiraha paigutamisega.