Aastaks 2020 peavad paranema nii ettevõtete tootlikkuse näitajad kui ka tööhõive üldiselt, teatas riigikantselei.

Senisele ettevõtluspoliitika arengukavale jätkuks koostatud strateegia võtab arvesse peamisi väljakutseid innovaatilise ja kasvuvõimelise ettevõtluse arendamisel ning keskendub nende lahendamisele.

Kasvustrateegia üldeesmärkide seadmisel on lähtutud konkurentsivõime kavas „Eesti 2020“ seatud kahest katuseesmärgist: tõsta tootlikkust töötaja kohta Euroopa Liidu keskmisega võrreldes 80 protsendini ning tõsta tööhõive määra 20-64 aastaste vanusegrupis 76 protsendi tasemele.

Tootlikkuse tõstmisel panustatakse nii ettevõtjate ambitsioonikuse kasvatamisele kui ka teadus- ja arendustegevuse ning innovatsioonialaste investeeringute hoogustamisele ning ekspordile.

Tööhõive osas keskendutakse tööturu struktuursete muutuste esilekutsumisele läbi kõrget lisandväärtust loovate töökohtade osakaalu suurendamise Eesti majanduses.

Arengukava rakendamine toimub rakendusplaani alusel, mis määrab nelja aasta lõikes tegevused arengukava elluviimiseks, maksumuse ja rakendajad. Arengukava maksumuseks kujuneb hinnanguliselt 382,35 miljonit eurot.

Arengukava peamiseks rahastamisallikaks on Euroopa Liidu struktuurivahendid - hinnanguline maht strateegias 354,5 miljonit eurot -, millele lisanduvad riigi oma tuludest pärinevad ressursid. Arengukava eelarve täpsem jaotus ja maht kinnitatakse pärast Euroopa Liidu 2014-2020 struktuurivahendite eelarve kinnitamist.