Oktoobri keskel jõustus Tallinna ringkonnakohtu otsus, mille järgi peab riiklik kaubavedaja EVR Cargo ekspediitorfirmale Vana-Viru VV tagasi maksma 145 000 eurot. Peale selle tuleb EVR Cargol kanda suur osa hageja menetluskuludest, mis kolme aasta pikkuse kohtuvaidlusega küündivad 25 000 euro ligi. Kaubavedaja EVR Cargo ja logistikud vaidlesid 2013. aastal tekkinud olukorra üle, kus Venemaalt Eestisse Ida-Virumaal asuvasse Vaivara jaama suunduvat kaupa liigutati 25 kilomeetri kaugusele jääva Narva piiripunkti asemel hoopis Koidula piiripunkti kaudu ehk 300 kilomeetrise ringiga.

Seda tehti põhjusel, et Narva piiriületuspunktis oli rongide läbilaskevõime piiratud ja kiiremaks sihtjaama jõudmiseks suunatigi kaup Koidula jaama. Kauba ümbersuunamine aga tekitas kauba saajale üüratu arve. Väidetavalt oli hinnatõus lausa neljakordne, sest veotasu suurenes 45 000 eurolt 190 000 euroni, mis teeb hinnatõusuks 426%. Eriti pahandas ekspediitorfirmat ja kauba saajat see, et kallima tariifiga marsruudiga veo jaoks ei küsitud nende nõusolekut.

Peale vaidluse enda on loos veel üks huvitav tahk. Nimelt on ekspediitorfirma Vana-Viru VV endine omanik sama mees, kes kuulus kohtuvaidluse ajal Eesti Raudtee nõukokku ja veelgi enam – juhtis 2012. aastal umbes poole aasta jooksul ise sedasama EVR Cargot.