Põhja ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Arno Põder kinnitas Ärilehele, et AS Metroserti ennast ega selle töötajaid kuriteo toimepanemises ei kahtlustata.

"Läbiotsimisel otsiti materjale ühe äriühingu kohta, millega Metroserdil on lepinguline suhe. Uurimistoimingu sisu prokuratuur lähemalt ei kommenteeri," ütles Põder. "Maksuamet külastas Eesti Proovikoda. Meil ei ole õigust selgitada, millega see seotud oli," kommenteeris ka Metrosert AS juhataja Kaida Kauler ja palus pöörduda küsimustega prokuratuuri. Metroserdi allüksus Eesti Proovikoda on tunnustatud väärismetallide katselabor, millel on ainuõigus tõendada Eestis väärismetalli proove.

Lisaks osutab Eesti Proovikoda selliseid teenuseid nagu väärismetalltoodete kontrollmärgistamine, materjalide analüüside ja ekspertiiside teostamine, ehtekivide määramine, toodete nimemärgisega märgistamine ja lasergraveerimine.

Samuti tehakse väärismetallide ja vääriskivide alaseid konsultatsioone. Kohapeal käinud Ärilehe fotograafi Eesti Proovikoja ruumesse ei lubatud.