"Tellijad peaksid olema väga tähelepanelikud, kuna nüüd tehakse meeleheitlikke pakkumisi hangete võitmiseks. Kuid ebareaalselt madala hinnaga sõlmitud lepingu puhul on tõsine oht, et tellija saab hiljem midagi hoopis teistsugust, kui ta enda meelest tellis," hoiatas Merko Ehituse tegevjuht Tiit Roben esmapilgul rõõmustavalt kahanevate hindadega pakkumiste salapärase külje eest, kirjutas ehitusuudised.net.
"Kui ikka 40 ettevõtet rehkendab palehigis pakkumisi ühele riigihankele, siis see näitab, et neid on liiga palju," tõi YIT Ehituse juhatuse esimees Priit Sauk näite, et erahanked jäävad praeguses majandusolukorras seisma peamiselt rahastamise tõttu, kuid seda agaramalt osaletakse riigihangetel.
"Tekib küsimus, kes eksib, sest tööjõud ja materjalid ei ole nii palju odavnenud," imestas Sauk pakkumiste vahede üle, mis on tihti 50-66 protsenti, vahel isegi 137 protsenti.
Teeehitusega tegeleva Talteri tegevjuhi Sven Pertensi sõnul käib rebimine riigihangetel ikka täie hooga, sest võrreldes eelmise aastaga on mahud langenud umbes 40 protsenti.