"Ärge rääkige Estonian Airi töötajatele jama! Ettevõtet ei saa nii likvideerida, et töötajad jäävad sinna alles. Ei saa töötada kohas, mida pole olemas. Seetõttu peabki neid koondama ja seda koos tasudega.

Ka konkurentsikeelu säte töölepingus muutub tühiseks, kui tööandja sellest loobub. Ja ka siis, kui tööandja likvideerub. Ma siiralt loodan, et tegu pole väljapressimisega, et kui te ise ära ei lähe, siis laseme ettevõtte pankrotti. Mis on töötajate jaoks kindlasti kehvem variant. See ei sobi ühele riigiettevõttele kohe mitte kuidagi," kritiseeris Nestor teravalt Estonian Airi tegevjuhtkonan eilset ähvardust, et koondamistasusid ei maksa lenduritel ja pardapersonalil loota.

Pärast eile toimunud Estonian Airi nõukogu koosolekut ja töötajatega kohtumist teatas Jan Palmer, et nõukogu toetab lennufirma likvideerimisprotsessi alustamist. Lisaks selgitas ta lähemalt Estonian Airi töötajate võimalusi, kust tuleb välja, et töötajatele lubatud koondamistasude (täismahus) väljamaksmine saab olema äärmiselt ebatõenäoline.

Jan Palmer selgitas eile, et töötajatel on järgmised valikud:

- esitada lahkumisavaldus, mis rahuldatakse kohe (st mingit etteteatamistähtaega ei arvestata). See tähendab koondamishüvitisest ilma jäämist;

- veel Estonian Airis tööl olles kandideerida teistesse lennufirmadesse, k.a Nordic Aviationisse tööle ning lahkuda seejärel EA-st omal soovil. See tähendab koondamishüvitisest ilma jäämist;

- jääda Estonian Airi hingekirja, kuid jääda töölt koju, sest kuna reaalselt EA lennud ei toimu, ei ole ka pilootidel ja salongipersonalil tööd. See tähendab aga, et EA töötajatest saavad samamoodi võlausaldajad, kelle vahel jagatakse hiljem likvideerimisprotsessis ettevõtte vara võrdsetes osades ning protsessi käigus mingeid väljamakseid (palka või koondamisrahasid) teha ei saa.

Seega lükkuvad ka kõik töötajate nõuded kokku teiste võlanõuetega ning äärmiselt väike tõenäosus on enam sealt koondamisrahasid kätte saada. Palmer kinnitas samuti, et täies mahus nende kättesaamist loota ei tasu.