Riigiraha portaal riigiraha.fin.ee annab võimaluse vaadata, kust riigi raha tuleb ja kuhu läheb. Lisaks kaks aastat tagasi avalikustatud kohalike omavalitsuste finantsinfole on portaalis üleval keskvalitsuse ja muude valitsussektorisse kuuluvate üksuste majandusandmed. Kusjuures rahandusministeerium kasutab ise analüüsiks sama töövahendit, mis on nüüd avalikuks kasutamiseks kättesaadav.

Riigiraha portaalist saavad vajaliku sisendi nii valitsusasutused, ajakirjanikud, vabaühendused, aktiivsed kodanikud kui ka ettevõtted.
Igaüks on teretulnud andmeid jälgima, seoseid looma ja tähendusi leidma, sest mida rohkem on silmapaare, seda sisukam on teadmine, mida andmetest õnnestub saada. Sama seaduspärasus kehtib nii ettevõtetes kui ka riigis.

QlikView tarkvaral põhinevaid visuaalseid analüüsikeskkondi oleme Infovaras loonud eraettevõtetele juba 15 aastat, kuid peab tunnistama, et nii laiahaardelist vaadet, nagu Riigiraha portaal oma 40 miljoni kirjega võimaldab, ei ole isegi suurettevõtetel. Tihti öeldakse, et riik võiks eraettevõtetelt eeskuju võtta, kuid antud juhul on riik ise teenäitajaks.

Ettevõteteski tasub vaadata ja mõelda, kas oma firma finantsandmed on nii hästi kättesaadavad ja sisulist ülevaadet pakkuvad. Mitte, et ärisektori kulud peaksid avalikult üleval olema, vaid need võiksid olla enda tarbeks teada, visuaalselt ja ülevaatlikult nähtavad ning heaks sisendiks otsustusportsessis.

Samuti saab Riigiraha andmeid kasutada äritegevuse heaks. Sealt saavad ettevõtted vaadata, milliseid teenuseid ja mis mahus riigisektor ja omavalitsused üldse tellivad ning sellest lähtuvalt paremaid pakkumisi koostada. Niiviisi on portaalis leiduv heaks sisendiks uute teenuste loomisel ja turusektori tundma õppimisel.