Valitsuses põhimõttelise kokkuleppe saanud 2019. aasta riigieelarve plaani kohaselt kasvab ühistranspordi dotatsioon järgmisel aastal 101 miljoni euroni.

Majandus- ja taristuminister Kadri Simsoni sõnul on tasuta bussisõidu jõustumine sel suvel kasvatanud sõitjate hulka maakonnaliinidel augustis keskmiselt 33 protsenti, mis näitab, et sõidu hind on inimestele väga suure tähtsusega. "Meie eesmärk on kindlasti tasuta ühistranspordiga jätkata ning see kajastub ka uues eelarves," märkis Simson. Bussitranspordi dotatsioon kasvab kokku 34,8 miljonilt eurolt 43,3 miljonile.

Siseriiklikel laeva-, lennu- ja raudtee ühendustel tagatakse liinivedu vähemalt selle aasta tasemel.

Saaremaa ja Hiiumaa saavad järgmisel aastal lennuühenduse pidamiseks üle kahe korra rohkem vahendeid ehk 5,53 miljonit eurot. Sellel aastal oli lennuühenduste pidamiseks ette nähtud 2,6 miljonit eurot. Minister Simson ütles, et regionaallennundus on riigile üheks regionaalarengu prioriteediks.

Lennunduse toetuseks eraldatakse lisaks veel 6,995 miljonit eurot ka Tallinna Lennujaamale, millega tagatakse paremad lennuühendused ja toetatakse regionaalseid lennujaamu.

Elroni dotatsioonide maht 2019. aastal ulatub 30,8 miljoni euroni. Lisaks saab Elron kasutada piletitulu, mis on tänavu esimese kaheksa kuuga olnud 23% suurem kui eelmisel aastal samal ajal.