Tallinna linnavalitsuse korraldusega algatatakse Kristiine linnaosas ligi 12 hektari suurusel maa alal Rahumäe tee 2a, 4a ja Rahumäe tee 3 // Tuisu tänav 23 kinnistute ja lähiala detailplaneeringu koostamine, teatas Tallinna linnavalitsus.

Planeeringu koostamise eesmärk on olemasolevate kinnistute piiride ja maakasutuse sihtotstarvete muutmise teel moodustada elamumaa, ühiskondlike ehitiste maa, riigikaitsemaa ja üldkasutatava maa sihtotstarbega krundid ning määrata ehitusõigus korterelamute, lasteaia ja riigikaitse otstarbel kasutatavate hoonete kompleksi rekonstrueerimiseks või ehitamiseks ning pargi rajamiseks.

Lisaks antakse planeeringus heakorrastuse, haljastuse, juurdepääsuteede, parkimise ja tehnovõrkudega varustamise põhimõtteline lahendus.

Planeeritaval alal asuvad riigikaitsemaa sihtotstarbega kinnistud on riigi omandis, kinnistute valitseja on kaitseministeerium. Lisaks jäävad planeeritavasse alasse osa Tallinna linnale kuuluvast transpordimaa sihtotstarbega kinnistust ning ala juurdepääsude ja liiklusküsimuste osas terviklahenduse andmiseks ka mitu elamumaa sihtotstarbega, hoonestatud eraomandis ja -valduses kinnistut.
D
etailplaneeringu algatamisettepanekus kavandatu on kooskõlas koostatava Kristiine linnaosa üldplaneeringu ja linna üldiste arengusuundadega.

RKAS korraldab pärast detailplaneeringu algatamist detailplaneeringu koostaja leidmiseks riigihanke. Detailplaneeringu algatamise taotluse juurde on lahendusettepaneku ja illustreeriva materjali koostanud arhitekt11 OÜ.