"Eelmisel aastal mõningaid positiivseid arenguid salakütusega võitluses  küll toimus, kuid meie konservatiivsetel hinnangutel kaotas Eesti riik kütuseturu maksupettustega 2014. aastal ca 35-40 miljonit eurot.

Plaanitava maksutõusuga soovitakse 2016. aastal  riigieelarvesse lisaraha tuua 46 miljonit eurot. Riigil oleks mõistlikum maksude kiire tõstmise asemel keskenduda hoopis kütuseturul vohavate maksupettuse vähendamisele," kommenteeris Ivar Kohv valitsuse maksutõusu plaane.

Ivar Kohvi sõnul on turuosalised teinud viimaste aastate jooksul riigile mitmeid kordi ettepanekuid olukorra parandamiseks, märkimisväärset progressi aga toimunud pole. "Aktsiisipoliitika on kui ühendatud anumate süsteem, milles riigi püüdlused ja salaturu ahvatlused teineteist tasakaalustavad. Ainus pikemas vaates toimiv lahendus on maksupetturite jõuline ohjamine ning läbipaistev tarneahel. Kuniks me ei suuda praegust maksuraha edukalt koguda, jääb alati küsimus kuivõrd õigustatud on riigi käe veel sügavamale tarbija taskusse sirutamine," lisas Kohv.