Täna tuleb riigikogus kolmandale lugemisele 2016. aasta riigieelarve seadus. Riigikogu rahanduskomisjon kiitis riigieelarve parandusena heaks valitsuse reservist 200 000 euro eraldamise mandri ja saarte vahelise parvlaevliikluse jaoks, et tasakaalustada järgmisel aastal ees ootavat piletite hinnatõusu.

„Mul on hea meel, et riigikogu rahanduskomisjon leidis konsensuslikult viimasel hetkel võimaluse leevendada piletihinna tõusu suursaartele sõitmiseks,“ lausus reformierakondlsest riigikogu liige Kalle Laanet.

„Regionaalpoliitiliselt on see otsus saarte elanike jaoks murrangulise tähtsusega. Praamipileti hind mõjutab oluliselt saarlaste ning hiidlaste liikumisvabadust,“ leidsid ka Raivo Aeg (IRL) ja Kalev Kotkas (SDE).

Järgmise aasta riigieelarves on veetransporditoetusena Väinamere Liinide OÜ ja TS Laevade OÜ tarbeks ette nähtud 18,5 miljonit eurot, samas vedaja kulu ulatub 19,3 miljoni euroni.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium tõstab puuduva 800 000 euro katmiseks 1. veebruarist parvlaevapiletite hinda kuni 20 protsenti.