Maksuameti andmetest ilmneb, et eelmisel aastal oli selliseid juhatuse liikmeid, kes palka ei saanud ja võtsid selle asemel ainult dividende, 1430 ning nende keskmine kuusissetulek oli 9168 eurot. Veel kaks aastat varem oli see summa 7402 eurot kuus ja saajate hulk üle paarisaja võrra väiksem.

Selliseid juhatuse liikmeid, kes said miinimumpalka või veelgi vähem, kuid võtsid dividende, oli mullu 720 ja nende kuine keskmine dividenditulu jäi 5168 euro juurde. Kahe aasta eest oli selliseid isikuid poolsada ja dividendisumma 4537 eurot kuus.

Kasvanud on nendegi hulk, kes saavad palka üle miinimumi, aga alla 80 protsendi oma tegevusala keskmisest ja lisaks dividende - eelmisel aastal oli neid 1083 ja kaks aastat varem 889. Nende kuine dividenditulu oli mullu 5185 eurot ja kahe aasta eest 4739 eurot.

Riigil jääb sellise tulusaamise viisi tõttu saamata kümneid miljoneid eurosid sotsiaalmaksu, kuid juriidiliselt ei ole tulu dividendidena teenivate juhatuse liikmete käitumisele võimalik midagi ette heita.

Siiri Suutre rahandusministeeriumi avalike suhete osakonnast ütles ERRile, et teema on ministeeriumis laual ja valminud on üks võimalik lahendusvariant, millega tegelevad nii nemad kui maksuameti inimesed.