Järgneb Marja MRi pressiteade:

Samal päeval ilmus vastav teade ka ajakirjanduses ning faksiti OÜ Belfordi poolt paljudele meie äripartneritele.

Mõni aeg varem oli OÜ Termostek esitanud AS-le Marja MR alusetu nõude 424 833.- krooni suuruses. Kaupa, mille eest tasumiseks nõue oli esitatud, pole AS Marja MR kunagi saanud.

AS Marja MR vaidlustas nõude koheselt Tallinna Linnakohtus (tsiviilasi 2/3/20-2172/01) ja seetõttu tuli pankrotiavalduse esitamine meile üllatusena, kuna kohus ei algata pankrotimenetlust tulenevalt PankrS § 11 lg 2 ja lg3, kui nõue on vaidlustatud tsiviilkohtumenetluses.

AS Marja lõpetas 2001.a esimese kvartali suuremahulise kasumiga, meie firma käive ulatub kümnetesse miljonitesse, ja meie bilansimahtu mõõdetakse samuti kümnete miljonite kroonidega. Tegemist on maksejõulise äriühinguga ja maksejõulisus on tagatud likviidsete varadega.

OÜ Termostek on riiulifirma, kelle bilanss näitab aasta jooksul väljamakstud töötasuks 4 137.- krooni, kellel on põhivara 21 143.- krooni väärtuses ja muud vara 25000.- krooni väärtuses. Ainus, mis näitab korralikku suurusjärku, on OÜ Termosteki võlad neile, kellelt ta kaupu ja teenuseid on ostnud - kokku 427 992.- krooni suuruses summas.

AS Marja MR arvates on OÜ Termosteki poolt tegemist labase väljapressimisega ja me valmistame praegu ette OÜ Termosteki vastu suunatud kahjutasunõuet, kuna OÜ Termostek on esitanud teadvalt vale pankrotihoiatuse ning edastanud avalikkusele väärinformatsiooni.