Keskusse kuuluvad rahvusvahelistele nõuetele vastavad kardi- ja supermotorada, ennekõike treeninguteks, kuid ka väiksemateks võistlusteks mõeldud auto-motoringrada, hobikardihall, õppeväljak liberajaga ning hoone, kus asuvad muuhulgas võistlejate boksid, seminariruumid ning tribüün pealtvaatajatele.

Investorite seltskond on silmapaistev. Sinna kuuluvad Merko Ehituse nõukogu esimees Toomas Annus (Äripäeva Rikaste TOPis 4. koht), laadureid ja tõstukeid tootva Sami AS-i omanik Gert Jugala (Äripäeva Rikaste TOPis 426. koht), Comarketi poeketi omanik Jüri Vips (Äripäeva Rikaste TOPis 201. koht) ning ettevõtja ja äriingel Marek Kiisa, kes oli ülieduka idufirma GrabCad esimene investor.

Kaks aastat ettevalmistustöid

„Projekti edukale elluviimisele aitavad kaasa kaks suurt plussi,” ütles kompleksi rajava Kardispordi Arendamise OÜ tegevjuht Heikki Hõbemägi. „Üks on asukoht, oleme Tallinnale väga lähedal, ja teine meeskond, kuhu kuuluvad tuntud ettevõtjad Toomas Annus, Gert Jugala, Jüri Vips ja Marek Kiisa. Keegi neist ei ole passiivne investor, vaid kõik löövad aktiivselt kompleksi arendamises kaasa.”

Ettevalmistus on kestnud kaks aastat ja läinud maksma 214 000 eurot, hõlmates hoonestusõiguse soetamist ning mitmeid ehitus- ja ettevalmistustöid. Kogu kompleksi väljaehitamine läheb maksma 3,44 miljonit eurot.

Hõbemägi ütleb, et plaan A näeb ette kogu kompleksi väljaehitamise tervikuna viisil, et järgmisel suvel algab töö, mis lõpeb 2016. aasta suvel. Plaan B järgi ehitatakse kompleks välja etapi kaupa. „Kogu planeeritud mahu väljaehitamiseks plaanime kaasata täiendavaid vahendeid. Oleme optimistlikud, et ehitame korraga kõik valmis,” lisas ta. Plaan B järgi alustataks kas hoone või kardiraja ehitamisega, milleks on juba praegu valmidus olemas.

Arendajad näevad ette, et kompleks tegutseb aasta ringi. „Isegi kõige heitlikuma ilma korral saab tegutseda hobikardirada, just sel põhjusel kavandasimegi selle halli, mitte õue,” sõnas Hõbemägi. „Kui üldiselt rääkida, kujundame kompleksist võidusõidualase kompetentsikeskuse, mis rahuldab kõige laiemaid vajadusi.”

Raja projekteerimisel arvestati võimalusega korraldada kardispordi Euroopa meistrivõistluste etappi. „Supermoto MM-etappi tänavu võõrustanud Tabasalu kompleksi järgmiseks eesmärgiks ongi kardispordi tiitlivõistluste toomine Eestisse. See on kahtlemata suur väljakutse, mille nimel peavad kõik osapooled ühiselt tööd tegema. Lisaks saame regulaarselt pidada piirkondlikke suure osalejate arvuga võistlusi.”

Loe pikemalt selle nädala Autolehest.