Carey hiljutine teenistus on 50 miljonit dollarit mehelt, kes temaga kihluse katkestas. Selleks oli austraallasest miljardär James Packer. 2016. aastal kihlunud paar katkestas kihluse vaid kuu aja pärast. Packer on avalikult tunnistanud, et ta on nii varem kui ka praegu maadelnud depressiooniga. Kihluse katkestamse põhjuski oli peamiselt selles, et mees vajas abi ja ta ei tundnud, et suhe Carey'ga tema haprale vaimsele olukorrale kasuks tuleb. Careyle maksis miljardär 50 miljonit selleks, et kihlus katkestada ja minema jalutada. Mees avaldas hiljuti raamatu The Prince of Fortune: The Untold Story Of Being James Packer. Varem oli levinud arvamus, et lahkuminekus oli süüdi Mariah Carey, sest ta muutus liiga ahneks - kulutas liiga palju mehe raha. Tegelikkus oli aga teine. Carey müüs teemantist kihlasõrmuse maha pea viis korda odavamalt, kui Packer selle ostnud oli (10 miljonit vs 2,1 miljonit dollarit).

Aga huvitav on see, et „lahkumistasu" on Carey saanud ka varem. 2001. aastal, kui lauljanna oli muusikamaailma üks suuremaid nimesid, pakkus Virgin Records talle ühe muusikatööstuse suurima lepingu. Ta pidi nende all välja andma 5 albumit ja talle garanteeriti 100 miljonit dollarit. Diivale maksti 21 miljonit kohe kätte, ilma veel ühtegi plaati välja andmata.

Esimene ja viimane album, mille Careyy Virgin Recordsi alt välja lasi oli Glitter. Seda müüdi üle maailma vaid 3 miljonit koopiat. Samanimelise filmi kinolinale jõudmise aeg lükkus edasi, kuna Carey sai närvivapustuse. Lõpuks toimus filmi esmaesitlus 2001. aasta 11. septembril. Halvimat päeva ei saanud olla, sest teadagi toimus just samal päeval ulatuslik terroristide rünnak kaksitornidele ja Pentagonile.

Virgin oli muutunud rahulolematuks ja nad soovisid Careyga tehtud lepingust välja saada. Nad maksid naisele 28 miljonit, et ta ära läheks. Niisiis teenis naine 49 miljonit dollarit ühe läbikukkunud plaadiga.