Darrell on üks rikkamaid poliitikuid USAs. Tema vara väärtus on 460 miljonit dollarit.

„Kas autoalarm ei ole mitte äge?" ei ole tõenäoliselt keegi kunagi öelnud. Tõsiselt. Miks meil veel tänapäeval üldse autoalarm eksisteerib? Viimase 20 aasta jooksul ei ole see ühtegi autovargust ära hoidnud. Tänapäeval on alarm veel vaid leiutis, mis su kell kuus hommikul üles äratab, kuna naaber vajutas kogemata oma Audis valet nuppu.

Darrell Issa on aga põhimõtteliselt autoalarimde leiutaja.

Directed Electronics (DEI) loodi aastal 1982 ning nad olid pioneeriks ideele, et auto võiks teha kõva häält, kui seda häiritakse. Nende hitt-toode oli Viper'i autoalarm. See töötas nii, et kui keegi oli autol liiga lähedal, siis kõlas auto kõlarist sõnum: „Viperi poolt kaitstud. Astuge eemale." Või „Palun astuge autost eemale." Muide, hääl, mis neid sõnumeid edastas, kuulus Issale endale.

Arvate, et see ei ole tulus äri? Eksite. Esimesel aastal oli firma käive üle miljoni dollari. Neljandal aastal 14 miljonit ning kui Issa 1999. aastal DEI maha müüs, siis olid müüginumbrid 60 miljoni dollari kandis. Selleks ajaks olid 60% USAs toodetud sõiduautodel peal DEI toodetud alarmisüsteem.

1999. aastal müüs Issa oma osaluse maha ning täpselt ei ole teada, kui palju ta müügi pealt teenis. Kuna kongressi liikmed peavad aga avaldama oma finantsseisu, siis midagi võib sellest järeldada.

Viimase info kohaselt on mehe vara väärtus 460 miljoni dollari kanti ja kuna ta läks pärast ettevõtte müüki otse poliitikasse, siis võib oletada, et 99,9% tema varast on pärit DEI aegadest.