Kultuurikatlas toimunud Rimi majanduskonverentsil „Mida Eesti sööb?” rääkis Rimi Eesti juht Anders Torell, et järgneva 40 aasta jooksul tuleb toota sama palju toitu, kui toodeti viimase 80 aastaga. Kõik see nõuab toidutootjalt paindlikkust ning kiiret tegutsemist.

„Me näeme muutuvat maastikku – tarbijad on väga nõudlikud ja tahavad omada kontrolli. Neil on selleks õigus ning me peame nende ootused täitma. Pakkujal peab seejuures olema kõrge moraal, sest tarbija ootab maitsvat ja turvalist toitu – see tähendab vähem kemikaale ja rohkem tervislikkust,“ sõnas Torell.

„Klient tahab poest leida toitu, mis on tervislik ja kasulik, orgaaniline ja kohalik, kuid samal ajal kättesaadav nii madala kui kõrgema ostuvõimega tarbijale.“

„Toidu tarbimine on plahvatuslikult kasvanud. Tuleva 40 aasta jooksul peab tootma sama palju toitu kui viimase 80 aasta jooksul,“ rääkis ta. „Rimis võtame me jätkusuutlikkust äärmiselt tõsiselt, kuna tervis on otseses seoses toitumisega. Eestis on sellega väga hästi hakkama saadud. See ongi hea äri, et teha head toitu. Peame mõtlema pikas perspektiivis ning tegutsema kohe.“

„Pakkuja vastutus on jätkusuutlikkus. Tasakaalus peavad olema kõik komponendid: sotsiaalne vastutustunne, kvaliteet, kohaliku kogukonna toetus, eetiline ja läbipaistev tegevus,“ tõdes Torell. „Kui me vastutustundlikkusega suudame kas või ühte inimest aidata, on see samm ka ühiskonnas toimuvate protsesside suunamiseks.“