Siiski ei saa olla kindel, et mürgine sealiha pole lettidele jõudnud, kuna kui tootja on pannud seda oma toodetesse, siis see pakendil ei kajastu. "Nii nagu ei näe seda tarbija, ei näe seda ka meie," märkis Mägioja.

Mägioja sõnul oodatakse tootjatelt kommentaari, kas Iirimaa sealiha on toodetes kasutatud. Tõsi on, et too liha ei pruugi enam ringluses olla.

Mägioja rääkis, et veterinaar- ja toiduametiga võeti ise ühendust. Amet lubas anda täna õhtul või homme hommikul teada, millised tootjad on Iirimaa liha sisse ostnud.

Samas märkis Mägioja, et nagu seni on räägitud, siis ei ole dioksiinidega liha söömine eluohtlik. Kui seda tehakse väga pika aja jooksul korduvalt, siis võib liha olla vähki tekitav.

Iirimaal söödeti sigadele saastunud toitu, mistõttu lihas võib olla mürgiseid dioksiine. Eestisse toodi Iirimaalt veterinaar- ja toiduameti andmetel alates septembrist kuus sealiha partiid koguses 120 tonni.

Pole teada, kui palju sest lihast oli saastunud või kui palju seda veel müügil on. Veterinaar- ja toiduameti peadirektori Ago Pärteli sõnul selgitatakse veel müügil oleva liha kogus välja tänase päeva jooksul.