“Pidime kurbusega nentima, et me ei räägi ühist keelt, vaid üksteisest mööda. Oleme märganud seda ka varem, kuid vastuolud pole olnud nii teravad,” ütles BNS-ile ringhäälingunõukogu esimees Tiit Sinissaar.

Sinissaare sõnul rääkis Urm, et ajakirjandus on teda pidevalt valesti tsiteerinud. “Seetõttu palusime temalt ka kirjalikke selgitusi otse meile endile,” sõnas Sinissaar.

Uuesti koguneb ringhäälingunõukogu 7. juunil. Sinissaar ütles, et Urmi sobivus ETV juhi kohale on ka siis peateema.

ETV juhatuse esimees Urm on kinnitanud, et ei kavatse ise ametit maha panna, kuigi tunnetab enda distantseerumist ringhäälingunõukogust ja valitsusest.

Urm väitis, et Reformierakond tahab ETV-ga “ühele poole” saada. “Sealt tuleneb ka poliitiline otsus finantseerida ETV-d vaid pooles ulatuses taotletud summast,” märkis Urm.

Reformierakonna esimehe Siim Kallase juhitav rahandusministeerium soostus ETV-le andma riigigarantii 37 miljoni krooni laenamiseks taotletud 77 asemel. Urm on viidanud ka Eurovisiooni ärajäämisele ja teatanud seda, et ETV võib rahapuuduse tõttu jaanipäevast pildi edastamise lõpetada.

Vastavalt ringhäälinguseadusele on ETV juhatuse esimehega töölepingu sõlmimine ja lõpetamine ringhäälingunõukogu pädevuses.