Järgnevatel kuudel on kavas tellida ehitustöid veel täiendavalt 53 miljoni euro suuruses mahus, teatas RKAS.

RKASi CO₂ projektidirektor Andrus Kõre sõnul püsitakse märkimisväärse mahuga investeerimisprojekti juhtimisega täna ajagraafikus.

„Kui möödunud aasta planeerisime peamiselt projekteerimistele ja riigihangete ettevalmistamisele, siis tänavu saame keskenduda ehitustegevusele,“ selgitas Kõre.

RKAS on Kyoto protokolli alusel toimuva CO₂ heitmekvoodi müügist saadava raha eest on tänaseks renoveerinud energiasäästlikumaks 134 hoonet. Ehitustööd käivad 225 objektil ning 90 hoone soojustamiseks on välja kuulutatud ehitushanked.

CO₂ kvoodimüügi tulu kulub eeskätt hoonete energiasäästlikkuse tõstmisele. Enamiku objektide juures on kavas projekteerida ja ehitada uued ventilatsiooni-, kütte- ja tugevvoolusüsteemid ning soojustada majade seinad, soklid, põrandad, vahelaed ja katused. Kavandatud tööde tulemusena peaks vähenema energiatarbimine ning sellest tulenevalt õhku paisatava CO₂ hulk.

Heitmekvoodi müügist saadava raha eest muudetakse energiasäästlikumaks kokku ligi 500 hoonet üle terve Eesti, investeerides neisse üle 146 miljoni euro.