RMK käive küündis esimesel poolaastal 81 miljoni euroni. Aasta varem oli RMK käive samal perioodil 75,3 miljonit eurot.

RMK juhatuse esimehe Aigar Kallase sõnul on tänavune käibe ja kasumi kasv kooskõlas RMK arengukava eesmärkidega. „Kindlasti teeb juuli alguses Lõuna-Eestit räsinud torm oma korrektuuri nii varutava puidu koguse kui kvaliteedi osas, aga teeme parima, et aasta lõpuks siiski eelarvega püstitatud ülesanded täita,“ lisas Aigar Kallas.

Aasta esimese kuue kuuga müüs RMK 1,8 miljonit kuupmeetrit metsamaterjali kokku 76,4 miljoni euro eest, keskmise hinnaga 42,8 eurot kuupmeeter. Mullusega võrreldes müügimaht ja müügist teenitud summa kasvasid, ühe kuupmeetri hind aga langes kolm protsenti.

Kokku plaanib RMK tänavu müüa 3,5 miljonit kuupmeetrit metsamaterjali 157 miljoni euro eest ning hakkpuitu ja raidmeid 205 715 kuupmeetrit 5,9 miljoni euro eest.

Aasta eelarves on RMK käibeks planeeritud 171 miljonit ning kasumiks 37 miljonit eurot. Mullu teenis RMK kogu aastaga 36,6 miljonit eurot.

RMK pressiesindaja Mari_liis Kitteri sõnul tuleb esimese poolaasta väiksem kasum sellest, et metsauuendust tehakse ja sellega seotud kulusid kantakse peaasjalikult aasta esimeses pooles.