Projekt peaks nüüd muutuma jalgratturitele ja jalakäijatele mugavamaks ja turvalisemaks. Rohelised tahavad ekspertrühma ja linnavalitsuse vahelist koostööd tugevdada ja saada headeks partneriteks tulevastes linnaarengut puudutavates küsimustes. Reidi tee ehitushanke tähtaeg on edasi lükatud.

"Viimased ettepanekud on praegu aktivistide käes, sel nädalal toimub linnavalitsusega veel üks kohtumine, siis oleneb, mis edasi saab, mis küsimused õhku jäävad. Täna-homme vaatavad aktivistid ja linnaplaneerijad ettepanekuid ja jooniseid veel läbi. Ajalist ruumi veel natuke on," ütles roheliste aseesimees Aleksander Laane. Tema sõnul on valmis joonistatud konkreetne uus projekt.

"Eraldi projekt on valmis tehtud, see pole nii, et rääkisime lihtsalt midagi, vaid kokkulepe väljendub uues projektis. Jäänud on veel tehnilisi detaile, millest rääkimine läheks ilmselt väga pikaks," sõnas ta.

Veel pole teada, millal kuulutatakse välja uus ehitushange. "Uue hanke väljakuulutamiseni läheb veel natuke aega, mida me kindlasti kasutame projekti paremaks tegemiseks. Oleme koguaeg ajahädas olnud, sest kui tulime linnavalitsusse, oli hange juba välja kuulutatud ja selle aluseks oli olemasolev projekt, nii et selles mõttes hüppasime põlevasse rongi. Lühikese ajaga oleme palju ära teinud," märkis Laane.

„Koalitsiooni minnes õnnestus esimest korda ühise laua taha, silmast silma kohtuma saada nii linnavalitsuse liikmed kui asumiseltside esindajad, urbanistid, linnaplaneerijad, liikuvuseksperdid, keskkonnakaitsjad ja arhitektid, kellel, nagu rohelistelgi, on Reidi tee osas vägagi põhjendatud etteheiteid. Üllatuslikult oleme olukorras, kus meie arvates kõige mõistlikuma Reidi tee trassi vastu seisab riigi keskkonnaamet," seisis roheliste pressiteates.

"Olen rõõmus, et meie soov, et linnaplaneerimine lähtuks kaasaegsetest teadmistest, kuidas ühist linnaruumi paremaks muuta, on Tallinna linnapea Taavi Aasa ja tema meeskonna poolt toetust leidnud, ning esimesed sammud linna elukeskkonna parandamiseks on astutud. See on ühine saavutus, kui algselt näivalt täiesti lootusetust olukorrast oleme koos välja tulemas hoopis parema plaani ja positiivse koostöökogemusega," sõnas roheliste esinaine Züleyxa Izmailova.