Kabal märkis Toompeal toimunud piketil, et Eesti Energia ja valitsusega on seoses tuumajaamaga väga vähe ühenduses oldud. “Kontakti võiks rohkem olla, kasvõi arendada neid dialoogi vormis, sest Eestis on ka muid energiaallikaid peale potentsiaalse tuumaenergia,” rääkis Kabal
teatel.

Ta selgitas, et praeguse olemasoleva ressursi kasutamine energia tootmiseks annaks palju rohkem töökohti kui tuumajaama ehitamine.

Piketil osales väga vähe inimesi, kuid Kabal usub, et meeleavaldus on pigem dialoogi loomiseks kui vastasseisu tekitamiseks.

Pakri Ühingu esindaja Jana Stahli sõnul ei paku tuumajaam kohalikele elanikele tööd, kuna seal peavad töötama spetsiifilise väljaõppega inimesed. Stahl ütles, et töökohtade loomise argument ei ole väga veenev tuumajaama ehitamisel. Äärmisel juhul saavad kohalikud elanikud tema sõnul mõne koristaja või valvuri koha. Ta usub, et jaama ehitamise korral inimesed lahkuvad saarelt ja ei tule sinna tagasi, kirjutab ERR Uudised.

Stahl loodab, et Eesti Energia saab inimestest aru ja püüab leida lahendusi. “On olemas ka teisi institutsioone, kelle poole pöörduda, kui me ei jõua kokkuleppele,” märkis ta.