Peaministri sõnul on Eesti majanduskasvu aluseks eksport. Tema hinnangul peaksime me tootmisahela kõige madalamalt astmelt, ehk toorpiima väljamüügilt liikuma edasi, teatas valitsuse kommunikatsioonibüroo.

„Meie eesmärk peab olema kõrgema lisandväärtusega piimatoodete nagu näiteks jogurtite, juustude või piimapulbri tootmine ning eksportimine,“ ütles peaminister ning lisas, et nii on Eesti põllumehed vähem haavatavad ja edukamad uute turgude otsimisel.

Rõivase sõnul on Väätsa farmikompleksi puhul tegemist suurepärase näitega targast investeerimisest, mis on muutnud põllumajanduse sisu – efektiivsuse ja kvaliteetse toodangu kõrval on oluline loomade heaolu ja head töötingimused töötajatele.

„Mul on hea meel kuulda, et Väätsal plaanitakse farmi järgmistes arendamise etappides ka piima väärindamist, ehk erinevate piimatoodete valmistamist,“ ütles Rõivas.

Täna avatud Väätsa laudakompleks on Eesti ja Euroopa suurim lüpsifarm, mille unikaalsus seisneb nutikate lahenduste ja keskkonnasäästlike põhimõtete kasutamises.