Rõivas rääkis valitsuse pressikonverentsil, et ta peab vajalikuks, et töötukassa ja sotsiaalministeerium teeks kõik endast oleneva, et kiirelt pakkuda võimalust koondatavatele individuaalselt läheneda ja seda juba enne reaalset koondamist.

Rõivas väitis, et PKC inimesed on talle kinnitanud, et see koondamine ei saa toimuda kohe, vaid pikema aja jooksul. PKC esindajad on riigijuhile kinnitanud ka, et mõistavad olukorra keerukust ja mõju inimestele ning kogu piirkonnale ja on lubanud teha koostööd kõigi osapooltega.

Rõivas ütles hiljem Delfi küsimusele vastates, et iga selline uudis sellises piirkonnas on suureks löögiks. Rõivas tõdes, et loomulikult on osad ettevõtted viinud oma tootmise odavama tööjõuga maale ning ütles, et ka PKC on toonud koondamise põhjuseks liialt kiire palgatõusu.

"Seetõttu mõneti on tootmise liikumine järjest keerulisematesse, kõrgema lisandväärtusega ja kõrgema palgatasemega sektoritesse arusaadav," lisas Rõivas.

Peaministri sõnul on ta juba töötukassaga asja arutanud ja avaldanud arvamust, et iga koondatud inimene peaks saama vähemalt samaväärse palgatasemega töökoha.

Autotööstusele juhtmeköidiseid valmistav rahvusvaheline PKC Grupp sulgeb 2017. aasta märtsis Eestis tootmise ja koondab aasta jooksul 613 töötajat.

Eestis jätkab PKC Grupp Euroopa ja Lõuna-Ameerika regiooni keskuse arendamist, mis annab tööd sajakonnale inimesele, teatas ettevõte täna ajakirjandusele.