Kuigi Euroopa ja muu maailma jaekaubandust tabanud olukord on pannud mitmed investorid olukorra pärast muretsema, ei ole see võrreldav rõivatööstuse mogulite kaotustega, mis küündivad miljarditeni, vahendab portaal Celebrity Net Worth.

Üks sellistest ärimeestest on Anders Holch Povlsen, kes kaotas ühe börsipäevaga kahe rõivatööstuse aktsia languse tõttu kokku 600 miljonit dollarit. Povlseni osalus hiljuti hätta sattunud rõivafirmas ASOS teeb temast ettevõtte kõige suurema osaniku. Seega ettevõtte aktsialanguse järel oli ta kohe 525 miljonit dollarit vaesem.

Kuna miljardäril on ka 10% osalus ka rõivatootjas Zalando, siis selle aktsia 10%-line langus vähendas tema vara väärtust 71 miljoni võrra. Muidugi ei ole see rahakaotus realiseerunud kuni selle hetkeni, millal ta otsustab nende ettevõtete aktsiad maha müüa ja saab nende eest vähem, kui ta enne „jaekaubanduse apokalüpsise” algust oleks saanud.

Ja isegi siis ei ole see löök talle niivõrd suur, kuna tema vara väärtus jääb ikkagi 4,3 miljardi dollari kanti. Küll aga ei olnud Povlsen ainus ärimees, keda rõivatööstuse rasked ajad viimasel ajal räsinud on. Selles valdkonna tegutseb 38 miljardäri, kes on selle aasta jooksul kokku kaotanud 57 miljardit oma vara senisest väärtusest.

Samal päeva, kui Povlsen kaotas 600 miljonit dollarit, seisid moetöösturid Amancio Ortega ja Stefan Persson silmitsi veel suuremate kaotustega, mis küündisid vastavalt 1,8 miljardi ja 1,1 miljardi dollarini. Ortega on teatavasti Hispaania moegrupi Inditexi looja. Sinna kuuluvad näiteks sellised kaubamärgid nagu Zara, Bershka, Massimo Dutti, Stradivarius jpt. Ortegat peetakse Euroopa kõige rikkamaks inimeseks, maailmas oli ta viimati 2. kohal.

Stefan Persson on kõige rikkam inimene Rootsis, tema isa oli üle ilma populaarse kiirmoeketi H&M asutaja, talle kuulub ettevõttes 30% osalus. Perssoni netoväärtus sel aastal küündis 15,4 miljardi dollarini. Anders Holch Povlsen on Taanis jõukuselt teine inimene.