Avatav arvutiklass on 12 õppekohaga moodne terminalilahendusega klass. Kasutada on tarkvara, mis annab võimalused esmaseks tekstitöötluse, tabelarvutuse, e-posti ja internetikasutuse õppeks.

Paldiskis klass on plaani järgi viimane sihtasutuse poolt avatav klass. Kahe- ja pooleaastase tegevuse käigus on sisustatud ja tasuta kasutusse antud arvutiklassid Kaitseväe Võru Lahingukoolis, Tapa Väljaõppekeskuses, Kuperjanovi Üksik-jalaväepataljonis, Viru Üksik-jalaväepataljonis, Kaitseliidu koolis Alus, Üksik-sidepataljonis Tallinnas ja nüüd ka Paldiski Rahuoperatsioonide Keskuses.

Lisaks on sihtasutuse korraldusel läbi viidud vanemallohvitseride arvutikoolitus koostöös Baltic Computer Systems’iga ning korraldatud õppepäevi ettevõtlusest ja majandusest Meegomäe Lahingukoolis.

„Meie sooviks on olnud läbi Riigikaitse Edendamise SA tegevuse luua tugevamat sidet ettevõtlusmaailma ja kaitseväe vahel. Rahuaja riigikaitsel on lisaks kaitsefunktsioonile ka hariduslik eesmärk ja seda need arvutiklassid ka täidavad. Ma olen õnnelik, et on leidunud inimesi, kes seda visiooni jagavad ja meid on toetanud. Koostöö väeosadega on olnud väga konstruktiivne ja ma usun, et need arvutiklassid on aidanud kaasajastada kaitseväeteenistust, ” ütles Toomas Luman.

Sihtasutust on nende klasside avamisel rahaliselt toetanud Nordecon AS (endine AS EE Grupp), Silberauto AS, Eesti Raudtee AS, Eesti Energia AS, Skanska EMV AS, Haljas AS, Silikaat Grupp AS, Falck Eesti AS, Liviko AS, Nissan Balti AS ja Toomas Luman. Microsoft Eesti on annetanud kogu klassides vajamineva tarkvara. Baltic Computer Systems on annetanud kõikidele klassidele F-Secure infoturbelahendused, mis kindlustavad kaitse nii viiruste kui nuhkvara eest. Klasside tehnilise lahenduse on välja töötanud ja tarninud Smartlink OÜ.

Smartlink OÜ juhatuse esimehel Henrik Põderil on eriline heameel seekordse klassi kaasaegsuse üle. Tarnitud uue põlvkonna server ja kodumaised terminalarvutid on senistest kiiremad ning rohkete lisavõimalustega. Tema sõnul on nüüd e-valimised, audioprogrammid ja muud seni ainult tavaarvutil töötavad lahendused võimalikud ka terminalidel.

Sihtasutuse nõukogu on otsustanud tegevust jätkata ning suunata edasised tegevused väljaõppel viibivate ajateenijate ja kaadrikaitseväelaste vabaaja veetmise võimaluste mitmekesistamiseks. Samuti on plaanis vajadusel uuendada arvutiklasside riist- ja tarkvara.
Riigikaitse Edendamise Sihtasutus on asutatud Eesti Vabariigi ja Eesti Kaubandus-Tööstuskoja poolt 2004. aasta juunis. Sihtasutuse eesmärk on Eesti kaitseväe ja Kaitseliidu infotehnoloogilise varustatuse ja väljaõppe parandamise toetamine ning Eesti kaitseväe ja Kaitseliidu isikkoosseisu üldharidusliku ning infotehnoloogilise haridustaseme tõstmisele kaasaaitamine.