Rolls teatas, et tuleva aasta kasum jääb selle aasta oodatava kasumiga samaks või isegi kolm protsenti väiksemaks. Käibevahemik jääb selle aasta oodatavaga võrreldes +- 3 protsendi vahemikku, vahendab Reuters.

Ettevõte tõdes, et ka selle aasta käibenumbrid jäävad varasemast 3-4,5% väiksemaks. Tänavune kasum peaks siiski jääma eelmise aasta tulemusega samaväärseks.

USA General Electricu järel maailma teine lennukimootorite tootja süüdistas tuleva aasta kesisemates tulemustes halvenenud majanduskeskkonda ning Venemaa kaubandussanktsioone. Ettevõtte teatel on tellijad tellimusi tühistanud või edasi lükanud tuumaenergeetika ning elektrikaablite üksuses.

Seekordne kasumihoiatus on viimase 10 kuu jooksul investoritele juba teine ebameeldiv teade. Veebruaris valmistas ettevõte turgudele pettumuse, kui teatas, et USA ja Euroopa kaitsekulutuste kärpimine ei luba sel aastal kasumit kasvatada. See tähendas, et kümne aasta pikkune kasumikasv saab ettevõtte jaoks lõpu.

Kuni selle ajani oli ettevõte 11 aastat tugevat kasumi- ning käibekasvu nautinud, sest nõudluse kasv kütuseefektiivsete mootorite järele, mida Airbusi ja Boengu reisilennukites kasutatakse, lennutas ka Rollsi lennukiüksuse tulemusi. See üksus annab umbes poole ettevõtte müügist.