Mullu suvel otsustas valitsus, et alates 2019. aastast lõpetatakse taristu kehva tehnilise seisukorra tõttu reisirongiliiklus Lelle-Pärnu raudteelõigul, mis tähendab seda, et kuni Rail Balticu valmimiseni Tallinnast Pärnusse rongiga sõita ei saa.

Delfini jõudsid kuuldused, et uue aastani ei oodata. Viimane rong Tallinnast Pärnu väljub 8. detsembril. Seda kinnitas ka Elroni turundus- ja kommunikatsioonijuht Mariis Adamberg. Hetkel sõidab Tallinnast otse Pärnu rong kord päevas 17:49-20:25, lisaks kord ka ümberistumisega Lelles (kell 8:02-10:51). Pärnust Tallinna saab otse kaks korda päevas (6:17-9:03 ja 17:47-20:24).

Reisijatevedu Lelle ja Pärnu vahel korraldatakse ümber bussiliinidega, samas säilib rongiühendus Lellest nii Tallinna kui Viljandi suunal. Samuti jääb toimima Lelle raudteejaam.

Eelmise aasta suvel põhjendas valitsus, et Lelle-Pärnu raudteelõigul kiiruste hoidmine üle 60 km/h eeldaks investeeringuid mahus ca 17 miljonit eurot, mis samas ei oleks Rail Balticu valmimist arvestades mõistlik otsus.