Keskpankade ühine pingutus pakkuda turgudele vajalikku likviidsust on loonud kõik eeldused vähemalt lühiajaliseks tõusuks. Tõenäoliselt võib tõus kesta paar nädalat, sest juba järgmisel nädalal on oodata ka USA keskpanga intressimäärade muutmise otsust ning arvatav määrade langetamine pakuks turgudele lisatuge.

Samas on viimase poole aasta jooksul lisandunud läbi erinevate meetmete USA finantssektorisse ligi viis korda rohkem likviidsust kui praegu pakutav 200 miljardit dollarit. Siiani ei ole see palju abi pakkunud, kuigi tuleb möönda, et vastasel korral oleks olukord veel hullem. Rõõm on jäänud üürikeseks ning turg on iga korraga järjest kiiremini alla müüdud.

Kuigi trend millalgi muutub ning aktsiaturud pööravad uuesti tõusule, ei pruugi see toimuda antud sündmuse mõjul. Investorid kardavad, et finantssektori kõik luukered pole veel pinnale ujunud ning teadmatus valitseb nii majanduse enda kui ka ettevõtete esimese kvartali tulemuste osas.

Lisaks ei kõrvalda kekspankade koordineeritud likviidsussüst langevate aktsiaturgude peamist põhjust — USA nõrka majandust, mis vaevleb kukkuvate kinnisvarahindade ja inimeste suutmatuse käes tasuda oma võlgu.