Seeder ütles pöördumises avamisele kogunenud erinevate riikide esindajatele, et keskuse avamine on Eesti lisapanus globaalsesse kommunikatsiooniprotsessi. „Tasuta kommunikatsioonivõimalus muudab maailma väiksemaks, lähendab erinevaid rahvaid ja kultuure ning annab parema võimaluse ka napima sissetulekuga maade esindajatele suhtlemiseks maailmaga,” rääkis Seeder.

Keskus kujutab endast kahte kõnekabiini, mis on varustatud Skype’i tehnoloogiat kasutava videofoniga, mis võimaldavad tasuta videokõnesid üle terve planeedi. Eesti rahvusmustris avamislindi lõikasid läbi põllumajandusminister Seeder ja 191 liikmesriigiga FAO peadirektor Jacques Diouf. Diouf tunnustas Eesti edu erinevate IT lahenduste kasutuselvõtul ja kinnitas, et Skype on väga paljude FAO töötajate igapäevane töövahend.

Eesti kontaktikeskus valmis FAO ja Eesti ühisprojektina, videofonid kinkis keskusele Skype. Edasised halduskulud võtab enda kanda FAO.

Täna hommikul oli minister Seedril kohtumine ka Roomas asuva rahvusvahelise maaelufondi IFAD-i asepresidendi Yukiko Omura’ga. Eesti on üks väheseid OECD liikmeid, kes ei kuulu IFAD-isse. Üle 150 liikmega IFAD-isse kuulumine võimaldaks paremini pakkuda Eesti kogemust turumajandusele üleminekul maades, kus on üleminek veel poole peal.