Kütusekontsern Statoil teatas täna kella 13 paiku, et seoses kütusehoidlate blokeerimisega sadamates veokijuhtide poolt, lõppeb kütus tanklates nädala jooksul. Shelli teatel jääb osa tanklaid tühjaks juba järgmise ööpäeva jooksul.

"Paanika korral võib see märksa rutem minna. Aga ma ei kujuta ette, kui närvi "svenssonid" lähevad," rääkis Kadri Land.

Kividega akende sissepildumist pole oodata, ütles Land. "See on "Muppet Show", kui siin riigis midagi toimub. Ainult natsid võivad siin millegi sellisega hakkama saada," ütles Land.

Ka Göteborgis elava eestlase Aho Rebase sõnul pole protesti mõju veel märgata, aga see võib muutuda, kui kütus ei jõua tanklatesse.

"Kütus on tõesti kallis. Peaaegu 10 Rootsi krooni bensiini liitri eest, aga ühistransport võtab 3-4 korda rohkem aega," ütles Rebas. Ise sõidan hea meelega kuni 15-kilomeetriseid sõite jalgrattaga."

Täna kell 14 piiras Göteborgi kaubaterminali juba 60 veokit. Kohale saabunud politsei lubas blokeerijatele valesti parkimise eest trahvi teha, sest neil puudub luba meeleavalduseks, rääkis Land.

"Uudisteagentuuri teatel polnud üks auto läbi saanud, aga ta toetab protestijaid. Nii, et ta eriti ei tahtnudki. Tema enda sõnul on tal kohvi kaasas ja pitsat jagatakse ka," kirjeldas Land meeleolusid.