Vattenfalli teatel algavad ehitustööd järgmise aasta teisel poolel ja tuulefarm on valmis elektrit genereerima 2018. aasta kevadel. Tuuleparki tuleb 11 generaatorit koguvõimsusega 92,4 megavatti.

Firma tegevjuhi Magnus Halli sõnul on Vattenfalli eesmärk kasvatada oma tuuleenergia portfell praeguselt kahelt gigavatilt neljale aastaks 2020. Aberdeeni rajatav tuuleenergia arenduskeskus hakkab aga mängima otsustavat rolli tuuleparkide kuluefektiivsuse suurendamisel.

2013. aastal arendusloa saanud Aberdeenshire'i krahvkonna rannikul paiknev tuulepark takerdus kaks aastat kohtutes, kui Trump International Golf Links, Donald Trumpile kuuluv golfi- ja meelelahutuskeskus kaebas Vattenfalli vaate rikkumise pärast kohtusse.

Mullu otsustas Šoti kõrgeim kohus vaidluse lõplikult Trumpi kahjuks.

Trump on arendust korduvalt ja valjuhäälselt kritiseerinud ning süüdistanud sellele loa andnud Šoti ministreid kallutatuses. 2012. aastal lubas Trump anda miljoneid annetustena tuulefarmide vastu võitlevatele organisatsioonidele, kuid seda lubadust ei ole ta Inglise meedia teatel seni täitnud.