Göteborgi vasakpoolne linnavalitsus käis katselise 6-tunnise tööpäeva idee välja mullu kevadel. Siis taheti projektiga alustada läinud aasta 1.juulist, kuid see lükkus edasi. Kevadel ülioptimistlik olnud aselinnapea Mats Pilhem tunnistas mullu juulis, et nad ei kujutanud ette, kui palju takistusi selle teel nende ette kerkib.

Sellest aastast on projekti siiski käivitunud ning selles osaleb 60 inimest. Näiteks on 6-tunnine tööpäev sisse viidud vanadekodus. Tulemused näivad positiivsed: töötajad on puhanumad, vähem stressis ja nende töö efektiivsem. See tähendab, et kuue tunniga suudetakse teha rohkem ja paremini kui varasema kaheksa tunni jooksul. Praegu on see vaid hinnanguline ning konkreetseid tulemusi ei ole ette näidata.

Linnavalitsuse idee oli projekti lõppedes võrrelda, kas kuuetunnised tööpäevi teinud töötajad võtavad vähem haiguspäevi ning tunnevad end üldiselt füüsiliselt ja vaimselt paremini.

Ka oli lootus, et kuuetunniste tööpäevadega tekitatakse juurde uusi töökohti, sest on tõestatud, et pikemaid vahetusi tegevate inimeste töö on vähem efektiivne. Mullu tõi Göteborgi linnavalitsus näiteks linnas asuva autotehase, mis on lühemate tööpäevade süsteemi proovinud ning nende tulemused olid aselinnapea sõnul julgustavad.

Baltimaadeski tegutseva ettevõtte Larmia Control AB omanik Hans Bolöv tõdes Ärilehele, et 6-tunnise tööpäeva kehtestamine on poliitiline küsimus. Lisaks sõltub see ettevõttest ja töö iseloomust. Rootsis on seda rakendatud väiksemates IT- ettevõtetes, kuid selles valdkonnas ei tööta inimesed nagunii kellast kellani.

Bolöv rääkis, et ettevõtte jaoks on oluline hoida häid töötajaid, kuid nende tööpäeva pikkust võib olla keeruline kontrollida. Kui tehases liinitööl on asi lihtne, siis teistes valdkondadesse nii ei pruugi olla. „Näiteks töötavad ka meie inimesed osalt kodus. Me ei tea, kas nad töötavad täpselt loetud tunnid. Oluline on tehtud töö,“ rääkis ta.