Lennundusamet põhjendas lepingu üles ütlemist sellega, et Aviesi töös on tugevaid puudujääke ning lennufirma ei suuda tagada kvaliteetset ja ohutut lennuteenust.

Viru Keemia Grupi suuromanikule Priit Piilmannile, piimatöösturile Oliver Kruudale ja ettevõtja Allan Sollile kuuluv lennufirma Avies sattus juba sügisel mitme intsidendiga seoses Rootsis kriitika alla.

Rootsi lennundusamet uuris mitmeid Aviesiga Rootsis toimunud intsidente. Neist ühes ei suutnud lennufirma Pajalas lennurajal püsida ning teine puudutas tehnilisi puudujääke.

Rootsi lennufirma Svenska Direktflyg lõpetas juba novembri alguses koostöö Aviesega ja märkis pressiteates, et Eesti lennufirma töös esineb puudusi.

Euroopa pilootide ühendus ECA on samuti rootslaste Aviese vastase kriitikaga liitunud. Rootsi pilootide ühenduse esimees Martin Lindgren juhtis oma järsus kirjas tähelepanu tõsistele puudujääkidele lennufirma ohutuses ning kinnitas, et on näinud meilivahetust, kus pilootidel on palutud tehnilisi rikkeid eirata.

„Kas tõesti peab toimuma tõsine õnnetus, enne kui midagi ette võetakse,“ küsib Lindgren.

Aviesi juht Allan Soll kommenteeris toona, et Rootsis oli käimas uus riigihangete voor, mille käigus on palju emotsioone üles köetud.