"Balti riikide valitsustega seob meid suur vastutus ja Läti peab praegu hakkama tegutsema, et muuta oma fiskaalpoliitika jätkusuutlikumaks," vahendas Reuters Borgi.

Borg kinnitas eile, et Skandinaavia riikidel on majanduseisus näha stabiliseerumismärke, kuid tulevikuvaade on endiselt väga ebakindel ning alati võivad esile kerkida uued probleemid.


"Ennustamine on praegu ülimalt raske," kommenteeris Borg Euroopa Komisjoni prognoosi Euroopa riikide majandusliku käekäigu kohta.
Eelmise aasta teises pooles halvenenud majandusolukord on Läti majanduse viinud 13-protsendilisse langusesse ja tööpuudus kasvab pidevalt. Pahameel valitsuse vastu viisi 13. jaanuaril Riias rahutusteni, mille järel astus Ivars Godmanise valitsus tagasi ja vähendati riigiametnike palka 20 protsenti. 27. jaanuaril ja 3. veebruaril kogunesid talunikud mitmes piirkonnas, et tõmmata võimude tähelepanu majanduskriisi tõttu halvenenud põllumeeste olukorrale.


Majanduskriisis Läti taotles eelmisel aastal 7,5 miljardi euro suurust rahasüsti. Lisaks Rahvusvahelisele Valuutafondile on Lätile lubanud abi anda ka Maailmapank, Euroopa Komisjon ja mitmed riigid.