Lühikeseks müümine on väärtpaberi laenamine ja selle müümine lootes seda odavamalt tagasi osta ja seejärel paberi tagastamine laenu andjale. See on vastand väärtpaberi omamisele.

Aktsia kukkus täna 6%, 40,73 Rootsi kroonile. Aktsiaga on täna tehtud 26 463 tehingut,

Muddy Waters teatas, et TeliaSonerat ähvardavad suured trahvid seoses küsitavate maksetega Euraasias, mis võib seda ohtu ettevõtte dividendi maksmise võime. Block ütles Bloomberg TVs, et TeliaSonera võib olla sunnitud maha kandma kuni 20 miljardit Rootsi krooni ettevõtte väärtust.

TeliaSonera pressiesindaja Peter Borsos ütles, et ettevõte püüab alati olla avatud ja läbipaistev.

Ettevõte on sattunud tähelepanu alla seoses uurimisega Rootsis ja USA justiitsiministeeriumi altkäemaksu süüdistusega, mis puudutab Usbekistani mobiilsidelitsentsi ostu 2007. aastal. Septembris teatas TeliaSonera plaanist müüa Nepaali, Kasahstani, Usbekistani, Aserbaidžani, Gruusia, Moldova ja Tadžikistani ärid. Nende äride raamatupidamisväärtus on umbes 20 miljardit Rootsi krooni ning nad andsid umbes kolmandiku TeliaSonera kasumist. Ettevõtte juht Johan Dennelind ütles, et müük võtab aega, kuid potentsiaalsed ostjad on täiesti olemas.

Muddy Watersi suurim võit pärineb 2011. aastast seoses Kanada jõulupuude kasvata Sino-Forestiga. See ettevõte oli tipus väärt 6,2 miljardit Kanada dollarit, kuid lõpetas pankrotis vähem kui aasta pärast Muddy Watersi süüdistust. Muddy Waters teatas, et ettevõte eksitas raamatupidamises puidu väärtuse arvestusega.

Muddy Waters müüs TeliaSonera aktsia lühikeseks, kuna nende arvates on ettevõte varjanud investorite eest informatsiooni, mis võib oluliselt mõjutada ettevõtte aktsiat ja krediidiprofiili.

„Meil on nimekiri maksetest, mis tehti erinevatesse maadesse, mis ei ole äriliselt mõistlikud,“ ütles Block. „Maksete summa on 2 miljardit dollarit. Me arvame, et on tõenäoline, et need on korruptsioonimaksed.“