Riimus oli karistusest nördinud, kirus Eesti riiki ja lubas kohtuotsuse peale kindlasti edasi kaevata. Küsimusele, kas nüüd jääb Rootsi tööbörsi hingekirjas olev Riimus sünnimaale pidama, vastas ta tõredalt: "Inimese elu ei tohi seisma jääda."

Kuigi viimastel aastatel on tolliametnikud Riimuse kaks korda taskutelefonide salakaubaveolt tabanud ja talle isegi 40 000 krooni trahvi teinud, pole mees oma tegevust jätnud. Mullu septembris värbas Eesti tolliametnikele hästi tuttav Riimus endale appi Rootsi vahet sõitva kaubikujuhi Jaak Espe (28).

Stockholmis Estline'i sadamas sokutas Riimus Espe nõusolekul tolle kaubikusse pakid mobiiltelefonide ja nende tarvikutega. Kauba hind lähenes 700 000 kroonile ja selle eest tulnuks Eesti riigile maksta vähemalt 140 000 krooni käibemaksu. Jõudnud Regina Baltical Tallinna reisisadamasse, jättis Espe aga Riimuselt saadu deklareerimata ja jäi kohe ka tolliametnikele vahele.

Eeluurimisel võtsid Espe ja Riimus kuriteokatse omaks. Prokurör Kadri Väling nentis, et mõlemad mehed tundsid seadust ja teadsid, et juhul kui kauba tolliväärtus ületab 1000 krooni, tuleb esitada kaubadeklaratsioon. "Kohtus hakkasid nad aga mõlemad miskipärast oma süüd eitama," lausus Väling.