Samm osutus vajalikuks, kui Rootsi finantsturu regulaator tühistas puuduliku riskijuhtimise tõttu Carnegie tegevusloa. Tegu on esimese Rootsi rahandusasutusega, mis praeguse finantskriisi käigus ümber läinud. Tõenäoliselt jagatakse Rootsi Riigivõlaameti valdusse läinud investeerimispank nüüd osadeks ja müüakse.
Carnegie sattus Rootsi finantsinspektsiooni uurimise alla, kui seoses suurte krediidiriskidega tekkisid kahtlused asutuse sisemise juhtimiskorralduse kohta. Finantsinspektsioon saatis pangale paari nädala eest kirja, kus uuriti, kas Carnegie tegevus vastab tema litsentsile, ja nõuti lisainfot.
Carnegie sai kolmandas kvartalis 362 miljonit Rootsi krooni kahjumit, kui kandis maha miljardi Rootsi krooni eest ühe firma aktsiaid, mis oli saanud laenutagatiseks. „Carnegie võttis pikal ajavahemikul erakordseid riske, laenates suuri summasid ühele kliendile,“ teatas Rootsi Finantsinspektsioon eile. „Oma tegevuse nii suurtele riskidele allutamine on seadusevastane. Carnegie rikkus seadust ka sellega, et ei teavitanud finantsinspektsiooni sellest üksikust laenuandmisest.“
Carnegie sattus finantsinspektsiooni erilise luubi alla mullu seoses väärtpaberiskandaaliga. Investeerimispank sai rekordtrahvi ja pidi välja vahetama kogu oma juhtkonna.

Carnegie sai kolmandas kvartalis 362 miljonit Rootsi krooni ehk 565 miljonit Eesti krooni kahjumit, kui kandis maha miljardi Rootsi krooni - 1,56 mld Eesti krooni eest - eest ühe firma aktsiaid, mis oli saanud laenutagatiseks. „Carnegie võttis pikal ajavahemikul erakordseid riske, laenates suuri summasid ühele kliendile,“ teatas Rootsi Finantsinspektsioon eile. „Oma tegevuse nii suurtele riskidele allutamine on seadusevastane. Carnegie rikkus seadust ka sellega, et ei teavitanud finantsinspektsiooni sellest üksikust laenuandmisest.“

Carnegie sattus finantsinspektsiooni erilise luubi alla mullu seoses väärtpaberiskandaaliga. Investeerimispank sai rekordtrahvi ja pidi välja vahetama kogu oma juhtkonna.