Tänavu mais asutas Kuku raadio saatest Keskpäevatund härra Nilssoni hüüdnime külge saanud Rosimannus Info- ja Analüüsiteenused OÜ. Selle asutaja ja ainuomanik on Reformierakonna halliks kardinaliks kutsutu ise.

Osaühingu tegevusalaks on märgitud mujal liigitamata infoalane tegevus. Rosimannus ei soostunud Ärilehele selgitama, millega vastne äriühing sisuliselt tegeleb.

Teine äriühing, Novus Greenoil OÜ asutati sel nädalal, 21. juulil. Osaühingu põhitegevusalaks on äriregistris märgitud puhastatud naftatoodete, sealhulgas turbabriketi tootmine. See on märksa kirjuma omanikeringiga firma.

Novus Greenoili juhatuse liikmed on Rosimannus ise ja Arco Vara kunagine suuromanik Richard Tomingas. Uue äriühingu suuromanik on OÜ Novutech ja Rosimannuse äriühingu OÜ Väädi asutatud, kuid praegu Väädile ja S Investmentsile - Erki ja Erko Siitan - kuuluv Happy Hydrocarbons OÜ.

Novutechi taust on aga märksa tähelepanuväärsem. Novutechi ainus juhatuse liige on Richard Tomingas. Ettevõtte osanikud on Tomingas eraisikuna ja BRE Estonia OÜ. BRE Estonia kuulub samuti Tomingasele.

Novutechi asutajateks olid aga mullu juulis Tomingas, Sven Viidas ja Kristjan Olei. Äripäev kirjutas mullu novembris, et Kristjan Olei (varem Kristjan Järvik, Jürgen Järviku kaksikvend), Richard Tomingas ja Sven Viidas on kompanjonid OÜ-s Novutech, mis arendab laevakütusele ja kütteõlile vee lisamise ehk nn emulsioonkütuse tehnoloogiat. Äriregistris on Novutechi kontaktiks antud Kristjan Olei meiliaadress.

Kunagi linnuvabriku ja Permi kuritegelike grupeeringute vahelise verise arveteõiendamise väidetavalt korraldanud Viidase nime kaudu seostatakse Äripäeva andmetel ka Meelis Lao võimalikke huvisid selles projektis, kuid tema nime ettevõtte omanike hulgas ei ole.

Eesti Ekspress kirjutas 2003. aasta novembris, et Sven Viidase nimi kõlas ka kurikuulsa 1993. aastal toimunud Neste tankla tulevahetuse kontekstis, kus tollane allilm klaaris omavahelisi arveid. Koit Pikaro meenutusel kontrolliti toona ühe versioonina, kas laskmise organiseeris Viidas. Mees redutas pool aastat Saksamaal. Tõendeid tema vastu ei leitud.

Ka varemalt hämarat kütuseäri ajanud Jürgen Järviku nime ei ole Novutechi omanike seas, kuid Äripäeva väitel räägitakse kütuseturul tema aktiiv­susest emulsioonkütusele turustuskanalite otsimisel.

Richard Tomingas püüdis toona Äripäevaga vesteldes Jürgen Järvikut Novutechi tegemistest võimalikult kaugele distantseerida. “Teoreetiliselt võib ta ju joosta ja pakkuda igasuguseid asju kellele tahes. Aga tema ei ole Novutechis omanike ega juhatuse liikmete seas. Teadlikult ei ole, sellepärast, et ta ei sobi veel ka teatud ametkondade jaoks,” sõnas Tomingas mullu novembris ajalehega vesteldes.

Jürgen Järvik sai tuntuks hiigelvõlad maha jätnud Q Vara asutaja ja ühe omanikuna. Äripäeva andmetel on Jürgen Järvik olnud uurimise all kinnisvarafirmast Revalhaus vara kantimise tõttu. Väidetavalt on püüdnud ajada kiirlaenuäri koos Carmen Kassiga advokaadi varjus.

Kütuseärisse ilmus Järvik koos varemgi temaga koos skeemitanud Marko Kaleviga. Ka kütuseäris peitis ta enda huve advokaatide abil.

Järviku elukaaslane on Äripäeva andmeil Aina Ambrosius, kes aastaid tagasi oli näiteks Meelis Laoga soojades suhetes. Koos on Järvik ja Ambrosius olnud ka kohtu all maksuskeemi tõttu ühe korteriga.