Loodavale aadressile Rotermanni 18 kavandatakse üht kuni seitsmekorruselist äri- ja eluhoonet, kuhu tuleks 35 korterit. Vastavalt muinsuskaitse eritingimustele tuleb Ahtri tänava äärse uushoonestuse puhul vältida ühe suure hoone ehitamist ja eelistada selgelt liigendatud mahte, mille rütm oleks inspireeritud ajaloolisest hoonestusstruktuurist.


Kuuekorruseline viljaelevaator säilitatakse ning rekonstrueeritakse. Hoone põhjatorni esimesele korrusele on kavandatud kauplus ning viiele järgmisele korrusele rajatakse igale üks korter. Elamispindu ehitatakse ka ülejäänud hoone katusekorrusele. Kokku tuleb majja 12 korterit.


Korsten jääb alles


Aadressile Rotermanni 14 kavandatakse viiekorruselist hoonet, kuhu tulevad äripinnad ning neli korterit. Krundil asub katlamaja koos arhitektuurimälestiseks tunnistatud 50 meetri kõrguse korstnaga. Katlamaja lammutatakse ning korsten renoveeritakse.


Moodustataval krundil, aadressiettepanekuga Rotermanni 16, asub neljakorruseline jõujaam, mis säilitatakse olemasolevas mahus ja rekonstrueeritakse ärihooneks. Aadressile Rotermanni 10 kavandatakse aga üht seitsmekorruselist hoonet.


Aadressil Rotermanni 6a asub kahe- kuni neljakorruseline nisu- ja rukkiveski, mis rekonstrueeritakse. Hoone, kuhu on kavandatud ka 6 korterit, suurimaks lubatud kõrguseks on määratud kuni seitse korrust. Olemasolev kangialune renoveeritakse ning see saab avatuks kõigile jalakäijatele ja teenindavale transpordile.


Rotermanni tänav 8 asuva jahulao kolm esimest korrust rekonstrueeritakse. Neljas, nõukogude perioodil peale ehitatud korrus lammutatakse, kuid asemele rajatakse kaks uut korrust.


Aadressil Rotermanni 6 asub kolme-, osaliselt neljakorruseline leivavabrik, mis samuti rekonstrueeritakse. Hoonele ehitatakse peale veel kuni 2 korrust ning lisaks on kavandatud uus kuni seitsmekorruseline juurdeehitis, mis ühendatakse leivavabriku majaga. Seitsmekorruselise hoone lõunaosale on ette nähtud konsool, mis ulatub Rotermanni tänava kohale.


1,63 hektari suurune ala jääb täielikult jalakäijatele, parkimine on kavandatud kahekorruselistesse maa-alustesse parklatesse, millede sissepääsud hakkavad paiknema Ahtri tänaval.


Detailplaneeringu eskiisi koostas K-Projekt.