Austraallane James Andrew Bassos on kohtusse kaevanud Araabia Ühendemiraatide lennufirma Etihad Airwaysi. Mees, kes enda sõnul vigastas „rõvedalt ülekaalulise" reisija kõrval istudes selga, nõuab hüvituseks 227 000 austraalia dollarit, mis on suurusjärgus 150 000 eurot, kirjutab Gulf News.

Bassos pidi pikal lennul oma keha pöörama ja väänama, et vältida kontakti „jõhkralt ülekaalulise isikuga", kes istus turistiklassis tema kõrval lennul Abu Dhabist Sydneysse. 2010. aastal aset leidnud juhtumi tagajärjel kannatas austraallase selg ning süvenes juba olemasolev vigastus.

Brisbane'i kohtunik Fleur Kingham lükkas tagasi Etihadi palve kohtuasi lõpetada. Sellegipoolest ei ole Kinghami sõnul kannatanu väljavaated kuigi head. Ta käskis Bassosel, kes töötab Araabia Ühendemiraatides, läbida meditsiiniline ülevaatus, peale naasmist detsembrikuus.

Etihad kinnitas, et vastandub jätkuvalt kannatanu seisukohaga. „Viimaks nüüd, kui Bassos läbib 2015. aasta detsembris meditsiinilise ülevaatuse, saab juhtum kiire lahenduse. Etihad Airwaysi reisijate ja meeskonnaliikmete turvalisus ning mugavus on kõrgeima tähtsusega ning lennukompaniil on tõrksa käitumise vastu nulltolerants," teatas firma esindaja Gulf Newsile.