OÜ RRA Reisid juht Tatjana Sergejeva ütles, et pole võimatu, et firma läheb pankrotti. “Keegi ei tule meie juurde ju,” ütles ta.

Sergejeva ütles, et firma klientidele, kelle reis ära jäi, makstakse raha tagasi. Tema sõnul peaks kõik klientide nõuded koonduma 12. juuniks Nordea Kindlustusse. Nõuete kogusumma ulatub 100 000 kroonini. “See raha tuleb meil omast taskust maksta,” ütles Sergejeva.

Sergejeva ütles, et RRA Reiside firmas töötab praegu kolm inimest, kes kõik on ka osanikud. “Oleme otsustanud, et palka välja ei võta,” ütles ta. Nii on kolm töötajat olnud ilma palgata kuus kuud.

Sergejeva peab RRA raskuste põhjustajaks firma endist juhti Marina Laikjõed, kes alates möödunud aasta suvest juhatab Ernesto Preatoni firmat Domina World Travel. Sergejeva ütles, et Laikjõe tekitas RRAle üle 50 000 dollari maksmata arveid ja oli taotlenud Preatoni palvel RRA ülevõtmist.

“Väga huvitav. Tõestagu seda. Ma isegi ei räägi sel teemal,” kommenteeris Sergejeva väiteid Laikjõe. “Ma küsin, kes kuulub firmasse? Kõige kergem on asja ajada teise peale,” jätkas ta. “Kas ta on millegagi hakkama saanud? Tal pole mitte midagi ja mitte kedagi.”

Laikjõe ei soovinud tema suhtes algatatud kriminaalasja käiku kommenteerida.

RRA tõsised raskused algasid aastavahetusel, mil ebaõnnestus reis Egiptusesse. Aprillis ja mais jäid reisid osalejate vähesuse tõttu ära. Seepeale esitasid pettunud kliendid kaebused tarbijakaitseametile, kes hoiatas sel nädalal avalikkust RRA eest.

Marina Laikjõe suhtes on politsei algatanud kriminaalasja. MTÜ RRA jäi loodud OÜle RRA Reisid võlgu 493 000 krooni. Laikjõe oli firma krediitkaardiga võtnud välja 210 000 krooni isiklikuks kasutamiseks mõeldud raha. Lisaks viis Laikjõe oma uue firmaga Domina World Travel minema mitmed RRA kliendid.

RRA reiside eelkäija MTÜ RRA asutajad olid Pedagoogikaülikooli ökoloogia instituut, Tallinna ekslinnapea Hardo Aasmäe, Marina Laikjõe ja Laikjõe firma OÜ Daam Koolitus. Firma pidi hakkama välja koolitama reisijuhte, alates möödunud aasta algusest tegeles firma reiside korraldamisega. Firma sai eksklusiivse õiguse korraldada reise Egiptuse Coral Bay kuurorti. Praegu korraldab samasse kohta reise Domina World Travel.