Antalayas asuv võlts-Kreml on suurejooneline turismiatraktsioon. Punane väljak on suures osas bassein. Vassili Blažennõi kirikus on restoranid ning neo-klassitsistlikus stiilis Senati hoones asub diskoteek. Päris Kremlis asuvad seal president Purini ruumid.

„Rubla kukkumine on karm reaalsus ning me ootame kriisi," ütles hotelli müügijuht Turker Morova. „Ei saa just öelda, et oleme selle osas immuunsed - me oleme lihtsalt niivõrd seotud Venemaa majandusega."

Türgit külastavatest turistidest on Venemaalt pärit 12%. See on 4,3 miljonit inimest. Riigi SKPle võib Venemaal toimuv mõju avaldada kuni 1,3% ulatuses.

Venelased nautisid kaua Putini režiimi poolt lubatud vabadusi nagu reisimine, äri alustamine ning õppimine teises riigis. Paljud venelased on nüüd mures, kas kriis võib neid võimalusi kuidagi mõjutada.

Ignaty Dyakov kolis Suurbritanniasse 2008. aastal ning omab seal ettevõtet Russia Local. See nõustab Briti ettevõtteid Venemaale investeerimisel. Viimaste kuude sündmused on mehe elu pea peale pööranud. Täna ta oma kodumaale investeerida ei soovita, ta peab elatist teenima tõlketöid tehes ning keeletunde andes.

„Ma ei saa võtta riski ja soovitada oma klientidele Venemaale investeerimist. Ma loodan, et tulevikus saan seda teha sama enesekindlalt nagu varem," ütles Dyakov.

38-aastane Viktoria ei soovinud avaldada oma perekonnanime. Ta on koos kolme lapsega Londonis elanud neli aastat: „Peame nüüd vist tagasi kolima, sest meie peamine sissetulek on rublades."

Välismaal elavad venelased tunnistavad, et nad on õnnelikumas seisus, kui sõbrad ja sugulased, kes elavad kodumaal.

Helsingis elav 38-aastane tõlk Polina Kopõlova oli aastaid tagasi töökohta vahetamas ning tema Peterburis elavad vanemad pidid toona teda ja tema soomlasest abikaasat rahaliselt toetama. Nüüd ütleb ta, et tema perekond teatas naljatledes: „Varsti tuleb aeg, kui sina oma vanemaid toetama pead - lihtsalt tuues eurosid üle piiri."

Teised välismaal elavad venelased plaanivad aga pakkida oma kohvrisse juustu ja veini, kui nad puhkuse ajaks koju lähevad. Putini embargo tähendab, et Euroopa toitu on riigis peaaegu võimatu leida.

Kõigil ärimeestel, kes venelastega asju ajavad, ei lähe aga halvasti. Näiteks ostavad venelased täna Londonisse kallihinnalist kinnisvara, et leida kindel viis raha paigutamiseks.

Londonis asuv tehnoloogiaettevõtja Dmitri Aksenov aga ütleb, et Moskvast on täna kergem leida koodikirjutajaid. „Kui järgmine suurem projekt tuleb, siis leiame töötajad kindlasti Moskvast."

Antalayas ootab aga Kremlin Palace paremaid aegu. Siin-seal voolab ojadena vodka, müüakse kalleid nahkesemeid ning peamise söögisaali nimeks on siin Stolitsa.

„On võimalik, et see, kes enne käis aastas kaks korda puhkamas, puhkab nüüd ühe korra. Aga samas, kui olukord muutub veel hullemaks, siis on ju inimestel veel suurem põhjus puhkamiseks. Jah, venelastel on praegu kehv aeg, aga kui mõelda, siis just praegu vajaksid nad puhkust," nägi müügijuht Morova kõiges ka positiivset.