Tallinna lennujaam ja Ryanair kinnitasid Ärilehele, et kui 2013. aasta suvel oli Ryanairi lennuplaanis 25 lendu nädalas, siis selleks suveks planeeritakse nädalasse keskmiselt 16 lendu ja seitset sihtkohta.

Ryanairi pressiesindaja Elina Hakkarainen ütles, et kuna lennufirmal pole suveks piisavalt lennukeid, siis peavad nad Tallinna lende vähendama. „Küll aga suureneb meie lennupark 2014. aasta septembriks, kui esimesed lennukid 175-st uuest Boeingust saabuvad," ütles Hakkarainen.

Ära jäävad suvised lennud Düsseldorfi (lennud toimuvad märtsi lõpuni), Frankfurti ja Stockholmi. Dublini lennud toimuvad kahe kuu vältel südasuvel.

Lufthansa on seevastu teatanud, et alates 30. märtsist suurendab Saksa lennufirma Tallinna-Frankfurdi liinil toimuvate lendude arvu senise kahe lennu asemel kolmele. Praegu lendab Lufthansa Tallinna ja Frankfurdi vahel kaks korda päevas, seitse päeva nädalas. Alates 30. märtsist lisatakse uus väljumine Tallinnast kell 14.15 ja Frankfurdist kell 10.15.

Ka Turkish Airlines tihendab lennugraafikut Tallinna ja Istanbuli vahel kolmelt reisilt kuuele lennule nädalas ning Poola lennufirma LOT hakkab lendama Varssavisse üheksa korda nädalas.

Suvel, 4. juulist, alustab lende Tallinna ja Lissaboni vahel Portugali lennufirma TAP.