PMI on esimene laiaulatuslik andmekogum, mis mõõdab Brexiti mõju äritegevusele. Selles küsitleti rohkem kui 650 teenusepakkujat mitmesugustest erinevatest sektoritest nagu transport, äriteenused, arvutiteenused ja toitlustus. IHS Markit uuris teenusepakkujatelt, kas nende äritegevus on eelmise kuuga võrreldes suurem või väiksem. Tootjatelt küsiti, kas tootmismahud on kasvanud või kahanenud.

Pantheon Macroeconomicsi Briti osakonna juhtiva ökonomisti Samuel Tombsi hinnangul on PMI seni tugevaim tõend sellest, et maailma suuruselt viies majandus on poliitika tagajärjel sööstmas kriisi. Muuhulgas õhutab see survet ÜK keskpangale süstida majandusse rahalisi stiimuleid ning võib veenda valitsust praegustest säästukavadest loobuma.

Pärast brittide referendumit on riigis vähenenud nii tootmine kui teenindussektor, kuid naela nõrkuse tõttu on suurenenud eksport. IHM Markiti peaökonomist Chris Williamson teatas, et ÜK majandus võib selle aasta kvartalis 0,4% võrra kahaneda, sõltuvalt sellest, kas tootmise ja teenindussektori madalseis jätkub. „Taolist indeksi kukkumist nägime viimati 2008/2009 ülemaailmse majanduskriisi, dotcom-mulli lõhkemise ja 1998 Aasia finantskriisi aja,“ rääkis Williamson BBC-le, lisades, „seekord on numbrid aga täielikult isetekitatud, mis viitab, et mõju ÜK majandusele võib olla suurem kui varem.“ Teisalt tuleb tunnistada, et uuring põhineb vaid ühe kuu andmetel ning tegemist võib peaökonomisti sõnul olla ka šokiga, millest majandus mõne kuuga taastuda suudab.