"Ma pikalt ei kommenteeriks midagi. Üldiselt ei ole mul midagi öelda. Kui Tallinna elanikud on nõus, et meile tuleb Manhatten, siis ei ole mul ju midagi rääkida selle vastu. Kuigi mina seda ei taha," kommenteeris Palm OÜ City Plaza plaani ehitada Kunstiakadeemia endisele platsile 30-korruselise ärihoone.

Nimelt on Ester Palm Tartu mnt 1 krundi naabermaja omanik ning aastaid vaidluste keskpunktiks olnud hoone pärast läks naine ka kohtusse, et tühistataks 2011. aastal kehtestatud detailplaneering, mis lubas krundile ehitada kuni 16-korruselise hoone.

Vaatamata kaotusele halduskohtus, pole proua alla andnud. "Mina olen siiski huvitatud sellest, et minu vara seal säiliks," vastas ta küsimusele, kas 30-korruselise hoone vastu pole plaanis võidelda.

Kuidas täpselt, seda ta veel otsutab. "Tõenäoliselt pean ma oma seisukohta ikkagi kaitsma. Kes teine see meid kaitseb?" jäi ta endale kindlaks.

Kunstiakadeemia uue hoone vastu hakkas Palm võitlema, sest kõrge hoone oleks hakanud varjama päikesevalgust kahes talle kuuluvas korteris Tartu mnt 7 majas. Samuti leidis Palm, et kunstiakadeemia uue hoone rajamiseks kavandatud süvendamiste käigus võib kaebaja hoone vajuda kuni 10 sentimeetrit.