„Täituvus on oluliselt paranenud ja lennud jäid ära väga harva. Kui jäid, siis mitte tehnilistel põhjustel, vaid ilma tõttu,” kommenteeris Tiitson Ärilehele. „Neil oli üks paremaid perioode.”

Saare maavalitsus on olnud ühenduses ka majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumiga, kellel on plaanis korraldada uue lendaja leidmiseks hange. Saare maavalitsus omalt poolt lõpetab Aviesiga lepingu.

„Loodetevasti kuulutatakse uus hange kiiresti välja, seni kuni on uus lendaja leitud on lendudes Saaremaa ja mandri vahel katkestus,” selgitas Tiitson ja avaldas lootust, et uus lendaja leitakse võimalikult kiiresti.

Talvekuudel lendas Aviesiga Tallinna ja Kuressaare vahet keskmiselt 800-900 inimest kuus, suvekuudel jäi reisijate arv 1400 inimese juurde, mis tähendab 70-80 protsendi suurust täituvust. „Eriti just reedestele ja neljapäevastele lendudele oli suur tung,” kirjeldas Tiitson olukorda Tallinn-Kuressaare liinil.

Tänahommikused Tallinn-Kuressaare lennud veel toimusid, kuid õhtused lennud on juba ära jäänud. „Aviesil on lepingu järgi leida alternatiivsed transpordivahendid ja peaksid korraldama bussi sadamasse. Kui nad muidug tahavad enam lepingut täita ..,” ei osanud Tiitson anda lõplikku vastust küsimusele, kuidas õhtuste lennukipiletite omanikud õhtul saarelt koju saavad.